Stijladvies: het combineren van diverse damesriemen

  • Geplaatst op
  • Door Tessa Kros
  • 0
Stijladvies: het combineren van diverse damesriemen

Stijladvies: het combineren van diverse damesriemen

 
De herfst is aangebroken en dat betekent dat we onze najaarsgarderobe weer tevoorschijn mogen halen. Dit seizoen zal in het teken staan van: bloemenprints, opvallende riemen, pofmouwen en romantische ruches. De riem zal functioneren als modeaccessoire en mag zeker niet ontbreken in jouw garderobe. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, gaat je voorkeur uit naar een casual outfit of wil je juist je vrouwelijke silhouet stimuleren?
 
Wij helpen je graag door een aantal verassende combinaties uit te lichten in deze blog.
 
 

Op een jurk

Een brede tailleriem kan makkelijk worden gecombineerd met vele soorten jurken. In de herfst en wintermaanden worden vooral  de midi en maxi modellen gedragen. Dit seizoen zijn zowel de damesjurken als blouse uitgevoerd in allerlei bloemenprints en voorzien van romantische ruches en franjes. Leg met behulp van een riem eenvoudig de focus op je taille. Kies voor een kleur die goed aansluit bij de gehele outfit en zorgt voor samenhang.
 
 
 
 
 

Op een lange gebreide trui

Gebreide truien in oversized fit zijn onmisbaar tijdens de koude herfst en wintermaanden. Los vallende pasvormen met volumineuze mouwen worden gepresenteerd door grote modemerken als Celine, Bottega en Jil Sander. Combineer een lange gebreide trui met een stijlvolle tailleriem zodat je vrouwelijke silhouet niet verloren gaat. Zowel een brede als smalle taille riem is hiervoor geschikt. Kies voor een model met een opvallende gesp die een modieuze touch geeft aan je outfit.
 
 
 
 

In een jeans

Een riem kan gemakkelijk dagelijks worden gedragen in een jeans wanneer de voorkeur uitgaat naar een casual look. Een riem tussen de 3 en 4 cm is ideaal om op deze wijze te dragen. Kies voor een kleur die goed aansluit bij de rest van je outfit en varieer in materiaalkeuze. Bij deze nonchalante kledingstijl worden comfortabele kledingstukken bedoeld zonder al te veel poes pas. Verschillende bovenstukken kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een jeans. Van chique blouse tot wollen vest of gaat je voorkeur toch liever uit naar een basic top? Met een jeans kan je alle kanten op en zijn de stylingsmogelijkheden oneindig.
 
 
 

In een pantalon

Een klassieke pantalon zorgt voor een elegante uitstraling en kan zowel voor zakelijke gelegenheden als dagelijks worden gedragen. Heb je een zakelijke afspraak in het vooruitzicht? Ga dan voor een nette pantalon en combineer deze met een stijlvolle blouse of top. Voeg een pantalon riem toe van 4 cm en hou hierbij rekening dat deze is afgestemd op schoenen en eventuele accessoires.

 
 
 
 

Op een colbert

Misschien heb je het al voorbij zien komen, het dragen van een riem rondom een colbert of jasje in de taille. Durf jij je aan deze trend te wagen? Belangrijk is dat er wordt gekozen voor een colbert in soepel vallend materiaal en die een langere pasvorm heeft. Kies voor een riem in dezelfde kleur als de blazer wanneer de voorkeur uitgaat naar een subtielere toevoeging. Ook is een smalle riem ideaal om op deze wijze te combineren en kan er worden gevarieerd in kleur en materiaal.
 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.