Stage lopen bij Leatherbelove

  • Geplaatst op
  • Door Dante Austie
  • 1
Stage lopen bij Leatherbelove

Stage bij Leatherbelove!

Hi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Dante Austie, op dit moment werkzaam als Online marketing & communicatie stagiaire bij Leatherbelove. Ik ben 24 jaar en studeer International Eventmanagement aan Breda University of Applied Sciences. Samen met Remco Schepens marketing stagiaire versterken wij op dit moment het LBL team!

 

In deze blog ga ik meer vertellen over mijn ervaringen als een stagiaire bij Leatherbelove & spreek ik Ilse, een oud stagiaire van Leatherbelove.  

 

Toen ik vorig jaar de vacature online zag staan werd ik gelijk enthousiast. Zelf heb ik enige affiniteit met leer, doordat ik werk in een schoenenwinkel. Door verschillende projecten op school, was ik zeer geïnteresseerd geraakt in online marketing, deze interesses samen maakte mij zeer enthousiast over een stage bij Leatherbelove.

 

Leatherbelove is een webshop, met een mooie collectie aan lederen dames en herenriemen. Deze riemen worden dagelijks met de handgemaakt in het alterlier in Waalwijk. Geen riem is op voorraad, dus iedere order wordt speciaal gemaakt voor de klant. De boodschap die Leatherbelove wilt meegeven aan de klanten is dat een riem een sieraad is, een echt luxe item om uw outfit mee af te stylen.

 

Leatherbelove staat voor kwaliteit, deskundigheid en service op maat. Zeker over de service op maat leer ik veel als communicatie stagiaire, je spreekt de klanten en ziet de blije en enthousiaste reacties nadat de klanten de ceinturen binnen krijgen. Je werkt als stagiaire bij Leatherbelove in een klein team, en dicht met de eigenaar van de webshop Job Pulles. Samenwerken met Job is ontzettend fijn als stagiaire, hij staat altijd open voor ideeën en je kan ook echt iets toevoegen aan het bedrijf. Dit ervaar ik als stagiaire als zeer prettig!

 

In de afgelopen weken heb ik ontzettend veel geleerd over het beheren van een webshop, er komt veel meer bij kijken dan ik had verwacht. Dit is super interessant om te zien, zeker als je later zelf ondernemer wilt worden, is een stageplek bij Leatherbelove een goeie start. Als online marketing & communicatie stagiaire loop je mee in de dagelijkse werkzaamheden van Leatherbelove. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk om iedere dag te zorgen dat de orders goed de deur uitgaan. Ondanks Corona was ik hierdoor iedere dag op kantoor, iets wat ik heel erg fijn vond. Daarnaast ben je creatief bezig met de sociale media pagina’s te beheren, het maken van content in de showrooms en het maken van leuke captions bij de berichten om meer klanten te trekken naar de webshop.

 

 

Wat vinden de andere stagiaires van een stage bij Leatherbelove

Op dit moment werk ik samen met Remco in het Leatherbelove team. Remco is online marketing stagiaire en focust zich op het internationaliseren van de webshop. Hij studeert Commerciële Economie aan Fontys Tilburg. Remco zijn focus ligt op zijn onderzoek voor school & LBL, om te kijken wat het juiste Europese land is voor de start van de internationalisering van Leatherbelove.

Ik heb Remco gevraagd om in het kort even iets te vertellen over zijn ervaringen binnen Leatherbelove: Buiten het feit dat ik tijdens mijn onderzoek inhoudelijk veel heb geleerd, kan ik na mijn stage bij Leatherbelove zeggen dat ik me ook op persoonlijk vlak heb ontwikkelt. Daarnaast heb ik wekenlang het bedrijfsproces van begin tot eind mogen ervaren. Door dit kijkje in de keuken ben ik in gaan zien welke stappen er worden gezet, van de fabriek tot aan de eindconsument. Bovendien heb ik in ervaren wat erbij komt kijken bij het runnen van een webshop. Deze kennis kan ik meenemen in het verloop van mijn carrière.

Op kantoor hangt er een hele relaxte sfeer. Periodes van hard en zelfstandig werken worden afgewisseld met een gezellig praatje over alledaagse dingen. Dit vond ik erg prettig. Doordat ik me thuis voelde binnen het team, ging ik altijd met een goed gevoel naar het kantoor. Dit had een positief resultaat op de werkzaamheden.

 

De vorige stagiaire was Ilse de Pooter, zij heeft zich in haar stage periode vooral gefocust op de verkoop van de ceinturen op Bol.com. Ik heb Ilse 2 vragen gesteld over haar stage bij Leatherbelove. 

 

Ilse, hoe zou jij je stage bij Leatherbelove omschrijven in 3 woorden?

De stage bij Leatherbelove zou ik omschrijven als: Leerzaam, vernieuwend en motiverend.

 

Wat is iets wat je altijd zal bij blijven over jou stage bij Leatherbelove?

De stage die ik heb gelopen bij Leatherbelove zal mij altijd bij blijven. Tijdens de stage van een half jaar bij dit leuke bedrijf heb ik super veel geleerd, over het bedrijf, over mezelf en heb ik mijn beroepshouding verder kunnen ontwikkelen. Het bedrijfsleven verloopt vaak chaotische en niet altijd volgens plan, door mijn stage bij Leatherbelove ben ik hier goed op voorbereid. Wanneer je stage loopt bij dit bedrijf word je meegenomen in beslissingen en krijg je ook de mogelijkheid om zelfstandig keuzes te maken. Naast zelfstandig keuzes maken, werk je ook veel zelfstandig in de mate waarin jij die zelf aankan. Door de vele terugkoppeling heb je de mogelijkheid om alles aan te geven en persoonlijk zorgde dit bij mij voor veel motivatie voor de werkzaamheden en om mijzelf te ontwikkelen.

Leatherbelove is een top bedrijf met passie voor de producten en het ondernemerschap. De onderneming neemt stagiaires aan om deze wat te leren, uiteindelijk is dat ook de reden van het stagelopen. Persoonlijk was ik erg enthousiast en dit zorgde ervoor dat ik veel heb mogen leren van de ondernemer zelf, het was een fijne ervaring en kijk met een positief gevoel terug op de stageperiode!

 

Lijkt jou nou een stage bij Leatherbelove ook leuk? Leatherbelove is iedere stage periode opzoek naar verschillende stagiaires, neem nu een kijkje op onze vacature pagina en kijk of jij de volgende stagiaire bent die het team komt aansterken! Een stage waar je geen spijt van gaat hebben!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.