• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Materialen

Kom hier alles te weten over de hoogwaardige materialen die worden gebruikt bij het maken van onze producten. Onze leren heren riemen en dames riemen worden alleen gemaakt van topkwaliteit materialen, hierdoor is de levensduur van onze producten langer en kunnen onze klanten er langer van genieten. 

Dollaro

Dollaro is ons leersoort dat gebruikt wordt voor de meeste dames ceinturen. Het leer wordt vervaardigd uit een volnerf leder in combinatie met een edele hertennerf. Dat laatste zorgt voor de luxe uitstraling van Dollaro, dat is te zien aan de verfijnde structuur van het leersoort. Het leer wordt op een nog ambachtelijke wijze gelooid in Italië. Dollaro is van nature erg dun 1,1mm - 1,3mm, om het leer draagbaar te maken wordt het gevoerd met een 100% echte lederen voering. Om de kwaliteit van het leer te waarborgen bekijken ze in het atelier nauwkeurig dat er geen insecten beten of andere beschadigingen op het leer zitten. Bekijk hier ook onze blog over dollaro.

Onze dollaro dames riemen hebben we in verschillende kleuren, maten en vormen. Bij sommige dames ceinturen kan je de eigen kleur van de gesp kiezen, namelijk goud-, zilver- of titaan kleurig. Voornamelijk de brede riemen zijn populair. Die zijn namelijk mooi te dragen als tailleriemen, op die manier worden de taille prachtig geaccentueerd. 

Wij hebben 19 kleuren dollaro op de webshop staan. Populair op de webshop zijn voornamelijk de zwarte riem, de witte riem, de beige riem en de bruine riem. Naast de standaard kleuren hebben we nog meer extra kleuren beschikbaar. Twijfel je over een kleur vraag dan gratis en vrijblijvend een kleurstaaltje aan via de mail.


Suède

Het materiaal suède wordt gemaakt van de binnenkant van het rundsleer, hierdoor voelt suède altijd zacht aan. Door de zachtheid lijkt het materiaal op een soort stof. Door het suède te borstelen komt er een mooie glans over het vel heen, dit maakt het materiaal zo uniek. Suède wordt gebruikt voor heren riemen en voor dames riemen.

Het suède wordt geleverd in grote vellen, de grootte van het vel is altijd verschillend. Meestal ligt de grootte tussen 1,65 vierkante meter en twee vierkante meter. Uit die vellen kunnen ongeveer twintig ceinturen vervaardigd worden. Daarnaast hebben de vellen een dikte van ongeveer 1mm. Dit is erg dun en natuurlijk niet draagbaar, er is dus lederen voering nodig om de ceintuur draagbaar te maken.

Onze suède heren riemen zijn terug te vinden in de collecties van de merken: JOB86 & Bradbury. Onze suède dames riemen zijn terug te vinden in de collecties van de merken: H.A.N. en Bradbury. 

Ook de suède dames riemen zijn te verkrijgen in verschillende vormen en maten. Naast dat je bij sommige damesriemen kan kiezen tussen een goud-, zilver- of titaan kleurige gesp zijn er ook verschillende ceinturen met een beklede gesp. 

In de collectie van de suède heren riemen zijn er suède jeansriemen en suède broekriemen. Jeansriemen zijn breed en broekriemen minder breed. 

Als je twijfelt of de kleur suède wel de juiste kleur is, vraag dan via de mail, gratis en vrijblijvend staaltjes aan. 

Exclusieve leersoorten

Wij hebben een groot assortiment aan exclusieve riemen beschikbaar. Er zijn leren riemen van krokodillen leer, python leer, bizon leer en hagedissen leer. Al deze leersoorten zijn legaal verkregen en bij de krokodillen riem krijg je er een officieel certificaat bij.

Deze verschillende leersoorten zijn verkrijgbaar als heren riemen. Mocht je een damesriem willen bestellen in één van onze exotische leersoorten kan dit ook! Neem dan even contact met ons op.

De originele krokodillen riem is verkrijgbaar is verschillende kleuren en twee varianten. Beide varianten zijn 4 cm breed, het verschil zit bij de gesp. De ene variant heeft een rustige gesp en de andere variant heeft een robuuste gesp met een ijzeren passant. Naast de originele krokodillen riemen, zijn er ook nog hand gepoetste krokodillen riemen verkrijgbaar. Deze zijn helemaal hand gepoetst op kleur.

Onze python ceinturen zijn verkrijgbaar in vijf kleuren. Door de diverse kleurtinten in het verloop van de python is geen enkele ceintuur hetzelfde. Omdat de python niet in volledige lengte verwerkt kan worden, zitten er verfijnde lasjes in de band van de riem.

Het leer van de bison ceinturen wordt geïmporteerd vanuit Amerika. Dit diersoort leeft voornamelijk in het zuiden van Amerika. In onze collectie hebben wij een 3,5cm brede Bison, perfect als broekriem en wij hebben een 4cm brede bison, deze is perfect voor in de jeans. Beide ceinturen zijn beschikbaar als zwarte riem, cognac riem en bruine riem.