Kom meer te weten over het leersoort suède

  • Geplaatst op
  • Door Sophie van Zanten
  • 0
Kom meer te weten over het leersoort suède

Kom meer te weten over het leersoort suède

In een eerdere blog hebben we jullie meer vertelt over ons leersoort dollaro. Door de goede reacties van jullie, willen we dit keer het leersoort suède centraal stellen. Een groot deel van de riemen uit onze collectie in de webshop wordt gemaakt van dit leersoort. De suède dames en heren riemen zijn terug te vinden in de collecties van de merken JOB86, Bradbury en H.A.N. 

 

Het materiaal; suède

Het materiaal suède wordt gemaakt van de binnenkant van het rundsleer, hierdoor voelt suède altijd zacht aan. Door de zachtheid lijkt het materiaal op een soort stof. Door het suède te borstelen komt er een mooie glans over het vel heen. Dit maakt het materiaal zo uniek.

Het suède wordt geleverd in grote vellen, de grootte van het vel is altijd verschillend. Meestal ligt de grootte tussen 1,65 vierkante meter en twee vierkante meter. Uit die vellen kunnen ongeveer twintig ceinturen vervaardigd worden. Daarnaast hebben de vellen een dikte van ongeveer 1mm. Dit is erg dun en niet draagbaar. Er is dus lederen voering nodig om de ceintuur draagbaar te maken. 

 

 

De verschillende mogelijkheden; alles kan!

Suède ceinturen hebben wij in onze collecties voor heren en voor dames. De suède heren riemen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes namelijk; 3,5cm, 4cm en 4,5cm breed. De suède dames riemen zijn verkrijgbaar in de breedtes: 2,5cm, 3cm, 3,5cm, 4cm, 4,5cm en 6cm. Hierdoor zit er altijd een geschikte breedte voor iedereen tussen. Is dit niet het geval? Wees dan vrij om met ons contact op te nemen, dan bekijken wij graag wat de mogelijkheden zijn.

 

Naast de verschillende breedtes zijn er natuurlijk ook verschillende kleuren suède beschikbaar op onze webshop. Voor zowel de heren, als voor de dames staan er op de site tien verschillende kleuren aan suède. Naast de standaard kleuren op de webshop hebben wij ook nog extra kleuren suède beschikbaar. Hieronder is de kleurenkaart te zien, die geeft een indicatie van de verschillende kleuren die wij beschikbaar hebben. Zit jouw perfecte kleur niet tussen de standaard collectie? Stuur ons dan even een berichtje en wij kijken graag mee of wij de passende kleur van de kleurenkaart op voorraad hebben.

 

Kleurenkaart:

 

 

Onze suède dames riemen

Onze Alice is een perfect voorbeeld van een mooie suède, brede damesceintuur, deze 6cm brede ceintuur is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een beklede gesp. Als je toch liever gaat voor een iets chiquere gesp, is de Julie misschien een betere optie. De ceintuur is 4,5cm breed en heeft een stijlvolle, goudkleurige gesp.

Alice

 

Naast de brede ceinturen, hebben we ook prachtige smallere, suède riemen op de website. Zoals de 3,5cm brede Josie, je hebt bij deze ceintuur zelfs de mogelijkheid om te kiezen uit een titaankleurige of goudkleurige gesp. Megan is onze 4cm brede ceintuur, verkrijgbaar in wel 9! kleuren suède.

Charlotte

 

Onze suède heren riemen

Als we kijken naar de collectie van de heren riemen, is onze Giorgio een absolute bestseller. Deze 3,5cm brede, suède ceintuur is perfect voor de echte zakenman. Hij heeft namelijk een rustige gesp en is mooi te dragen in een pantalon. Daarnaast is deze ceintuur verkrijgbaar in maar liefst 10 kleuren, hierdoor zit er altijd wel een bijpassende kleur bij en is de ceintuur makkelijk te combineren met jouw schoenen.

Giorgio

 

Draag jij nooit pantalons of ga jij altijd voor een brede riem? Dan zou de Kosmo een match kunnen zijn. De 4cm brede herenriem is aan de zijkanten netjes gebrusht, hierdoor krijgt hij een stoere uitstraling. Ben jij op zoek naar een 4cm brede herenriem, maar wel met een chique uitstraling? Dan kan het niet anders dat jij onze Hugo zoekt! Een nette 4cm brede herenriem met een stijlvolle en strakke gesp.

Kosmo

 

Als je echt een unieke suède ceintuur in je bezit wilt hebben bekijk dan eens de Massimo. Deze heren riem is 4,5cm breed en is voorzien van wax laag. Deze wax laag geeft de riem een extra stoere uitstraling. Perfect voor in jouw jeans dus!

 

Bekijk hier alle suède heren riemen en hier alle suède dames riemen. Mocht je twijfelen over of een kleur wel mooi aansluit bij je outfit en/of schoenen. Stuur ons een berichtje, dan zorgen wij dat er een kleurstaaltje van de desbetreffende kleur jouw kant op komt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.