• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Maatinformatie Leatherbelove

 

Hoe bepaal je de juiste maat voor een riem?

Meet de riem vanaf het gaatje waarin je de riem nu draagt, tot aan het einde van het leer (je meet de gesp dus niet (!) mee). Het aantal gemeten centimeters is de maat die je nodig hebt. 

Het kan voorkomen dat het aantal centimeters niet exact overeenkomt met de aangeboden maten. Bijvoorbeeld: je draagt de riem in het derde gaatje en je meet vanaf dit punt tot en met het einde van het leer 92 cm. De juiste maat wordt dan bepaald door het aantal centimeters af te ronden. In dit geval wordt de juiste maat 90. Meet je 93 cm, rond dan af naar boven en kies voor maat 95.

Het opmeten van heupomtrek is ook een manier om de juiste maat te bepalen. Meet met een meetlint de heupomtrek op de plek waar je de riem gaat dragen. Het aantal gemeten centimeters is de maat die je nodig hebt. 

In de tabel hieronder staan de maten in verhouding met de heupomtrek.

Maat 75 Omtrek van 73 t/m 77 cm
Maat 80 Omtrek van 78 t/m 82 cm
Maat 85 Omtrek van 83 t/m 87 cm
Maat 90 Omtrek van 88 t/m 92 cm
Maat 95 Omtrek van 93 t/m 97 cm
Maat 100 Omtrek van 98 t/m 102 cm
Maat 105 Omtrek van 103 t/m 107 cm
Maat 110 Omtrek van 108 t/m 112 cm
Maat 115 Omtrek van 113 t/m 117 cm

Staat je lengte er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Toch twijfels over de maat? Wij helpen graag. Bel, mail of maak gebruik van onze chat of Whatsapp. 

Tip! Veel riemen op Leatherbelove.com zijn in te korten door de aanwezigheid van een afschroefbaar voorstukje (zie productinformatie bij riem). Dit betekent dat er geen gaatje bijgemaakt hoeft te worden in de riem. Klik hier voor de instructie.

 

 


Armbanden

 De juiste lengte van de armband wordt altijd opgemeten van de punt sluiting (zie linkerpijl, tot aan het magneet gedeelte waar de punt invalt (zie rechterpijl). Dit is de lengte van de armband.

Meet de polsomtrek en reken hier 1-2 cm bij. Dit is de maat armband die nodig is. De armband strakker dragen? Reken dan de omtrek van de pols + 1 cm. Om de armband wat ruimer te dragen, rekenen we de omtrek van de pols + 2 cm.

Voorbeeld: De omtrek van de pols is 16 cm. De maat van de armband is afhankelijk van de draag voorkeur 17 (polsomtrek +1) of 18 (polsomtrek +2). Dit geldt alleen voor de armbanden met schakel.

De armbanden die voorzien zijn van drukkers hebben geen specifieke maat. Door middel van de drukkers kunt u uw gewenste maat zelf bepalen (beide drukkers sluiten of een enkele).

Leren schorten:

                                                                                                                                   
 
Leren schort: 
- Breedte: 75cm
- Lengte: 90cm
De lengte van de leren schort en de xxl schort zijn hetzelfde. 
XXL schort is breder en heeft een langere band voor een brede taille. 

The Butcher:
- Lengte: 105cm. Gemeten vanaf band schouder
- Breedte: 87cm.