Leatherbelove: riemenwebshop van een ambachtsman

Leatherbelove: riemenwebshop van een ambachtsman

Leatherbelove is een webshop die gespecialiseerd is in luxe lederen riemen voor dames en heren. Eigenaar is Job Pulles. Geen onbekende in de Waalwijkse lederbranche. Vader Jan Pulles raakte begin jaren zeventig gefascineerd door het ambacht, richtte het bedrijf JPLC op en gaf de liefde voor de riem. Job koos gedurende enkele jaren voor een andere carrière, weg van het leer. Om er vervolgens weer bij terug te keren, maar dan wel op zijn eigen manier. Op de website Leatherbelove.com toont Job zijn collectie. De bijzondere showroom aan de Industrieweg illustreert zijn verhaal. Ondertussen bestaat Leatherbelove al vijf jaar en doet hij elke dag zijn werk met veel plezier en passie.

 

Product met gevoel
Job Pulles: “Ik werkte tijdens mijn studie Small Business Retail Management bij JPLC in de productie. Na mijn diploma startte ik mijn eigen riemencollectie, Job86. Toch was er een moment waarop ik besloot om ook ervaringen op te doen bij andere bedrijven. Ik heb onder andere gewerkt als teamleider bij een marketingbureau en als vertegenwoordiger in de mode. Iets dat ik heb ontdekt in die periode, is dat ik pas écht in mijn element ben als het product dicht bij mezelf staat. Geen hard-selling, maar een product met gevoel. Daarom keerde ik terug naar ons familiebedrijf, waar ik onder meer zelf riemen ging vervaardigen. Al jaren had ik het plan voor een webshop met een collectie dames- en herenriemen in het hogere segment en bijbehorende accessoires. Leatherbelove is daarvan het resultaat. Wij voeren de merken H.A.N., Bradbury en JOB86.”

 

Ambacht
Natuurlijk hebben we de standaardcollectie om uit te kiezen, maar bij Leatherbelove is het de klant die uiteindelijk bepaalt. Bijvoorbeeld door de riem door ons te laten aanpassen aan persoonlijke wensen. Een andere gesp, speciale studs, een speciale print, maar ook het op kleur brengen van het leer, zodat deze perfect matcht met de outfit. Deze werkzaamheden voeren we hieruit, in onze eigen sfeervolle werkplaats annex showroom aan de Industrieweg. Onze klanten zijn hier ook van harte welkom om kennis te maken met het ambacht van leerbewerking.”

 

Sterk verhaal
Dit brengt ons tot de vraag: is dat genoeg om de klant te kunnen verleiden? Bij het kopen van kleding is de riem immers vaak de sluitpost. Job: “Leatherbelove is niet de enige webshop met ceintuurs. Maar wel de enige met een sterk verhaal. We kennen onze collectie door en door. Ik ben uiteindelijk een ambachtsman, doe de inkleuringen zelf en weet vanuit ons familiebedrijf alles van het maakproces, van gelooide huid tot eindproduct. We volgen trends en hebben een ijzersterke collectie met fantástische finishes, kleuren, prints en stiksels. Op onze website omschrijven we van elk model elk kenmerk. Bijna alsof de consument ze kan vóelen. In filmpjes laten we zien hoe onze riemen worden gemaakt. Op verzoek kunnen we zelfs kleurmonsters opsturen, zodat klanten nog beter hun keuze kunnen maken.”

 

De Langstraat
Wat brengt de toekomst voor Leatherbelove? Job: “Waalwijk is het centrum van leder. Dat blijven we uitdragen, onder andere door samenwerking met het nieuwe Schoenmuseum. Zo laten we de Langstraat voortleven. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. De website Leatherbelove.com wordt momenteel uitgebreid met meerdere talen. Het is ons doel om daarmee ook meer buitenlandse klanten aan te spreken. En als je in mijn hart kijkt, zou het geweldig zijn als we over enkele jaren ons ambacht ook kunnen laten zien in zogeheten experience corners in het buitenland.”

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.