• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Exclusieve lederen riemen

Een unieke collectie! Volledig met de hand en op maat gemaakt!
Merken
Geslacht
Breedte
Kleur
Type riem
Materiaal
Maat
  • Pagina 1 van 2

Exclusieve handgemaakte luxe riemen  

Bij Leatherbelove vind je een unieke collectie aan exclusieve heren riemen. Deze heren riemen van het merk JOB86 worden in Nederland volledig met de hand gemaakt en afgewerkt. Een uniek concept wat stijl en luxe samenbrengt. Alle leren riemen uit deze collectie kunnen afgestemd worden naar jouw persoonlijke riem maat. Deze unieke lederen items maken jouw outfit helemaal af. Maar welke lederen riemen vind je nou in deze collectie? Neem hieronder een kijkje.  

Krokodillen riem  

De exclusieve krokodillen riem van het merk JOB86 is de absolute eyecatcher in de leren heren riemen collectie. Deze leren riemen zijn gemaakt uit 100% echt krokodillen leer. Door de grove hoornstructuur wordt er een stoere uitstraling gecreëerd. De structuur van deze hoorns worden heel voorzichtig met de hand afgewerkt. Het 100% echte krokodillen leer is officieel gecertificeerd. Dit certificaat is na aankoop te verkrijgen en wordt via de mail naar jou toegestuurd. De krokodillen leren riem wordt speciaal op maat gemaakt en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Naast de basiskleuren cognac, zwart, blauw en bruin is deze riem ook te verkrijgen in handpainted uitvoeringen. Dit wil zeggen dat de riem volledig met de hand op de juiste kleur gepoetst wordt. Heb je een specifieke kleur waar je de kroko riem in wilt laten poetsen? Dan is dit mogelijk! Een uniek, volledig handmatig proces. Wil je écht iets bijzonders?    

Python riem 

Een échte python! Gelukkig zien we deze hier niet in het echt, maar Leatherbelove heeft het exclusieve recht om deze prachtige python te mogen presenteren in vorm van een stijlvolle leren herenriem. Door de diverse kleurentinten die in het verloop van het Python vel zit is geen enkele ceintuur hetzelfde, je krijgt een uniek exemplaar. Om deze bijzondere python ceintuur te maken, worden er verschillende delen aan elkaar vast gestikt, door middel van verfijnde lasjes. Doordat de python niet in volledige lengte wordt verwerkt, maar in delen, zodat er meerdere ceintuurs gemaakt kunnen worden. Deze exclusieve leren python riemen zijn een toevoeging in jouw jeans.   

Bison riem  

De Bison, een unieke diersoort wat voornamelijk leeft in het zuiden van Amerika. Het leer van deze Bison wordt geïmporteerd vanuit Amerika en bij JOB86 in het atelier verwerkt tot een prachtige exclusieve riem. Ieder jaar worden er maar een aantal vellen beschikbaar gesteld om te mogen gebruiken voor verkoop. Deze exclusieve heren riemen onderscheiden zich door de zachtheid, souplesse en de huidstructuur. Ze worden gevoerd in combinatie met een hals lederen voering, zodat de riem zijn stevigheid behoud. De 3,5 cm brede Bison riem is perfect te dragen als broekriem, bijvoorbeeld in een pantalon of een chino. De 4 cm brede Bison is wat stoerder en dus perfect te dragen in een jeans.   

Stoere lederen studs riem  

Ben je op zoek naar een te gekke herenriem, waar je niet alleen de aandacht mee trekt, maar ook ontzettend gaaf is? De exclusieve lederen studs riem van het merk JOB86 is uniek in zijn soort. Deze stoere studs riemen is een resultaat van een prachtig stukje handwerk. Allereerst worden de riemen gestanst uit volledig rundsleder van Amerikaanse stieren. Vervolgens worden deze riemen behandeld met een schuurtechniek om ze vintage te maken. Daarna worden Circa 500 studs met de hand in de band van de riem gezet. Verschillende kleuren studs door elkaar heen. Van oud nikkel tot koper kleur. Om deze studs riem de finishing touch te geven die hij verdiend, worden alle studs opgeschuurd en vervolgens met een hamer ingeslagen. Om 1 lederen studs riem te maken is bijna 1 dag productie nodig. Wil je iets unieks voor in een jeans?  Dan is deze exclusieve ceintuur perfect en heb jij zonder twijfel het meest gave accessoire in bezit!  

Hagedis riem (Lizard) 

Een bijzondere uitbreiding van onze exclusieve heren riemen collectie, de hagedis riem. De verschillende kleurnuances van een hagedis zorgt ervoor dat ieder item écht uniek is. Een hagedis is klein en smal, dit maakt dat er verschillende delen aan elkaar vast gemaakt moeten worden. Dit gebeurt middels een zéér verfijnde stiktechniek. Om een unieke hagedis riem van 4 cm breed te kunnen maken, zijn bijna 2 hagedis huiden nodig. Deze zogenoemde Lizards zijn afkomstig uit Colorado (Amerika) en worden door een speciale looiingstechniek vintage gemaakt, zodat deze exclusieve broekriem perfect te dragen is voor in een jeans of bijvoorbeeld in een chino.  

Handgepoetste lederen riemen 

Op zoek naar écht iets unieks? De handgepoetste lederen riemen van JOB86 zaten in de allereerste collectie. En nu, 14 jaar later zitten deze opnieuw in de collectie. Wat uniek is aan deze heren riemen is dat de ceintuur volledig met de hand ingepoetst wordt. Op basis van naturel hals, wordt de kleur laag voor laag opgebouwd. Iedere keer als er een laag is aangebracht, gaat de riem het droogproces in, omdat de poriën van de huid bepalend is in hoeverre de kleur zicht ontwikkeld. Het kan tot 3 dagen duren wil het gewenste resultaat behaald kunnen worden. Het mooie van deze riemen is dat iedere gewenste kleur ingepoetst kan worden. Heb je ingekleurde schoenen en wil je graag een bijpassende riem op kleur bij deze schoenen? Dan kan dit op aanvraag gedaan worden! Je bepaald zelf de stijl van de riem en welke gesp je erbij wilt hebben, oftewel volledig custom-made.  Het eindresultaat? Een riem op maat gemaakt naar eigen smaak en keuze.